Özel şefler sahnede
Gastronomi dünyası, geleneksel restoran deneyiminden uzaklaşarak daha kişisel ve sofistike tercihlere yönelmiş durumda. Bol yıldızlı restoranların yerine seçkin lezzetleri kişisel alanlarında deneyimlemeyi tercih edenler için özel şeflik hizmetleri artık yükselen trend. Avrupa’da tatillerde, özel günlerde ve etkinliklerde özel şefler giderek daha fazla ilgi görüyor. Bu dönüşümün merkezinde ise gastronomiyi tercih ve arzularla buluşturan öncü şirketler var —tıpkı Art & Food gibi. Şefler, yalnızca yemek yapmıyor; damak zevklerinizi ve yaşam tarzınızı analiz ederek menü ve sunumları tamamen zevkinize göre hazırlıyor. Yani sahnede şefler olsa da yönetmen koltuğunda oturan sizsiniz.
Art & Food, sıra dışı işlere imza atmaktan hoşlanan iki yetenekli Executive şef olan Jérémy Champagnon ve Bastien Aimeur tarafından 2022’de kurulmuş. Kendi kendini yetiştirdiğini söyleyen Champagnon, mutfak macerasına 2015 yılında Korsika’da açtığı restoranla başlamış. Zamanla işi büyütmüş Fransa’da özel şef olma kararı almış. O günlerde pastacılıkta ustalaşan Aimeur ise kendi işletmesini yönetiyormuş. Pandemi sırasında yolları Kazakistan’da kesişen ikili, zamanla güçlerini birleştirip ortak bir şirket kurmaya karar vermiş.
"Dergi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-
-