;
Arama

Lezzet diplomasisi

Mutfak milliyetçiliğinden gastronomi diplomasisine uzanan tabağın iki yakasında bir yolculuğa davetlisiniz.

Aynur Tattersall
02 Haziran 2025, 08:00

Yavaş yavaş bavullar hazırlanıyor, güneş kremleri çantalara atılıyor, feribot saatleri not alınıyor. Malum, Yunan adaları mevsimi geldi çattı. Türk turistin yaz haritasında Mikonos, Santorini, Rodos ve Kos’un işaretlenme zamanı. 

Ama bu yıl adalara sadece yüzmek ya da selfie çekmek için gitmeyin. Gidin, bir tabak ‘tzatziki’nin barışçıl gücünü keşfedin. “Cacık mı, tzatziki mi?”, “Baklava kimin?”, “Dolma nerede yapıldı?”, “Türk mü Yunan kahvesi mi?” Bu sorular, yıllardır Türk ve Yunan mutfakları arasındaki tartışmaları besliyor. Ancak artık sofrada birlikte oturmanın anlamını yeniden düşünmenin zamanı. Çünkü dünyada yükselen yeni bir anlayış var: Mutfak milliyetçiliği değil, gastronomi diplomasisi.


Yazarlar

Çok Okunanlar

  • Nilgün Balcı Çavdar, Erkan Kızılocak, Cem Cemal Pekin, Nuray Tarhan

    En zengin 100 Türk


  • Vantilatörle uyumanın etkileri: Bilim ne diyor?


  • 2025 Forbes 39. Dünya Milyarderler Listesi


  • Nilgün Balcı Çavdar, Cem Cemal Pekin, Erkan Kızılocak

    Dolar milyarderi Türkler


  • forbes.com.tr

    Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)


Sayfa Sonu

Yüklenecek başka sayfa yok