Lezzet diplomasisi
Yavaş yavaş bavullar hazırlanıyor, güneş kremleri çantalara atılıyor, feribot saatleri not alınıyor. Malum, Yunan adaları mevsimi geldi çattı. Türk turistin yaz haritasında Mikonos, Santorini, Rodos ve Kos’un işaretlenme zamanı.
Ama bu yıl adalara sadece yüzmek ya da selfie çekmek için gitmeyin. Gidin, bir tabak ‘tzatziki’nin barışçıl gücünü keşfedin. “Cacık mı, tzatziki mi?”, “Baklava kimin?”, “Dolma nerede yapıldı?”, “Türk mü Yunan kahvesi mi?” Bu sorular, yıllardır Türk ve Yunan mutfakları arasındaki tartışmaları besliyor. Ancak artık sofrada birlikte oturmanın anlamını yeniden düşünmenin zamanı. Çünkü dünyada yükselen yeni bir anlayış var: Mutfak milliyetçiliği değil, gastronomi diplomasisi.
"Dergi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?