Gıda mühendisi Duygu Yılmaz Biolive ile atığı değere çeviriyor
Bir pazar kahvaltısında babasının “Zeytin çekirdeğini yutuyorum, mideme iyi geliyor” sözünü duyan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve gıda mühendisi Duygu Yılmaz’ın aklına takılıyor bu cümle. Laboratuvarda zeytinin antioksidan gücünü incelerken, gözünü her yıl Türkiye’de oluşan 500 bin ton zeytin atığına çeviriyor. Çöpe giden bu malzeme biyopolimere dönüştürülebilir mi? İşte Biolive’ın çıkış noktası bu soruyla başlıyor.
İlk denemeler 2014’te bir öğrenci evinin mutfağında yapılıyor. İki yıl süren laboratuvar çalışmalarının ardından ekip, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleriyle ayakta kalıyor. 2016’da Vestel Ventures’ın yatırımıyla Biolive resmen doğuyor. Melek yatırımcı Candan Karabağlı’dan aldıkları ikinci yatırımla Tuzla Deri OSB’de 5 milyon dolara kurulan tesis bugün yıllık 800 ton kapasiteye ulaşmış durumda.
"Dergi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
-
-
-
-
BLG Capital üçüncü fonu ile 500 milyon dolarlık yatırımlar için hazır
Nilgün Balcı Çavdar / Yazı İşleri Müdürü
-
LC Waikiki’nin yeni hedefi Avrupa pazarında üçüncülüğe yükselmek
Nilgün Balcı Çavdar / Yazı İşleri Müdürü
-