Gramla Ölçülen Hedefler
Turizm sektörü global karbon emisyon düzeyinin yaklaşık yüzde 12’sine yol açıyor. Otel ve konaklama sektörünün turizm sektörünün yol açtığı emisyondaki payı ise yüzde 10 düzeyinde.
Accor, aralarında dünyanın en büyük otel zincirlerinin de yer aldığı 44 markaya ait binden fazla tesise insan kaynağından temizlik ve malzeme satın almasına kadar her düzeyde yönetim hizmeti veriyor. Bu ölçeğin verdiği güç ve sürdürülebilirlik alanında geliştirdiği yenilikçi yaklaşımlarla sektörde büyük fark yaratma kapasitesine sahip. Sürdürülebilirlik alanındaki uygulamaları tüm otellerini kapsıyor. Franchise verilenler de düzenli olarak denetleniyor. 57’nci yılını geride bırakan Fransa merkezli şirket, Türkiye operasyonlarını yönetmek üzere İstanbul Levent’te bir ofis açtı. Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcılığı görevine de Sinan Köseoğlu getirildi.
ATIK GIDA SORUNU
Accor’un sürdürülebilirlik konusundaki hedefi büyük; 2050’ye kadar net sıfır karbona ulaşmak. Bu çerçevede konaklama, yemek ve keşfetme olarak üç temel başlıkta çalışmalar yapıyor. Köseoğlu, başlarda bazı uygulamalar tepki almasına rağmen ödün vermediklerini söylüyor: “Örneğin üç yıl önce buklet şampuanlar büyük boy pompalı şişelerle değiştirildiğinde tepki çekmişti. Bunun maliyet tasarrufundan öte çevreyi korumak için yapıldığı anlatılınca müşteri de uygulamaya alıştı.”