;
Arama

Çalışanlar etli yemek tercih ediyor

SOA Toplu Yemek’in 2025 yılı verilerine göre, Türkiye genelinde hizmet verilen işyerlerinde öğle yemeğinde et sote, tas kebabı ve etli kuru fasulye en çok tercih edilen yemekler olurken, Somon Bowl bowl kategorisinde ilk sırada yer aldı.

19 Aralık 2025, 15:05

Türkiye’de üretim tesisleri, ofisler, hastaneler, okullar ve iş merkezlerinde 15 ilde günlük yaklaşık 60 bin kişiye yemek hizmeti sunan SOA Toplu Yemek, 2025 yılına ilişkin öğle yemeği tercihlerini açıkladı. Veriler, çalışanların öğle menülerinde geleneksel etli yemeklerin ağırlığını koruduğunu gösterdi.

2025 yılı boyunca et sote, tas kebabı ve etli kuru fasulye, en çok tercih edilen ana yemekler arasında ilk sıralarda yer aldı. Kırmızı et ağırlıklı bu yemekler, farklı sektörlerde hizmet verilen işyerlerinde öğle yemeklerinde öne çıkan seçenekler oldu.

Bowl menülerde Somon Bowl öne çıktı

Aynı veriler, bowl menülere olan talebin de devam ettiğine işaret etti. Bowl kategorisinde Somon Bowl, 2025 yılında en çok tercih edilen içerik olarak kaydedildi. Bowl menülerin, çalışanlar tarafından daha hafif ve pratik bir öğün alternatifi olarak tercih edildiği görüldü.

Tatlı tercihlerinde klasik ve yeni seçenekler birlikte yer aldı

Tatlı kategorisinde fırında sütlaç, 2025 yılında en çok tercih edilen tatlı olarak öne çıktı. Magnolia ise aynı dönemde en çok tercih edilen diğer tatlı seçenekleri arasında yer aldı. Veriler, tatlı tercihlerinde hem geleneksel hem de modern ürünlerin talep gördüğünü ortaya koydu.

SOA Toplu Yemek Yönetim Kurulu Başkanvekili Melih Can Kocabaş, 2025 yılına ait verilerin, çalışanların öğle yemeği tercihlerinde geleneksel etli yemekler ile bowl menülerin birlikte öne çıktığını gösterdiğini belirtti.


Sayfa Sonu

Yüklenecek başka sayfa yok