TEPAV: Mart ayı gıda enflasyonu yüzde 3,25 oldu
TEPAV’ın raporunda, taze meyve ve sebze grubunda fiyatların dalgalı bir seyir izlediği görüldü. Mart ayında en belirgin fiyat düşüşleri kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanakta yaşanırken limon, karnabahar ve patatesin fiyatlarında ise artış gözlendi.
Diğer ürünlerde dikkat çeken artışlar
Taze meyve ve sebze harici ürünlerde de fiyat değişimleri yaşandı. Rapora göre, en yüksek fiyat artışları kağıtlı şeker, kakaolu toz içecekler ile bitki ve meyve çaylarında oldu. Öte yandan pasta, hazır çorba ve kuru kayısı fiyatlarında ise gerileme görüldü.
TÜRK-İş verileri de açıklandı
TÜRK-İş tarafından hesaplanan mutfak enflasyonu ise aynı dönemde yüzde 1,25 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise henüz mart ayı verilerini yayınlamadı.
Yıllık gıda enflasyonu ne durumda?
Yıllık bazda incelendiğinde, Mart 2025 itibarıyla gıda enflasyonu TEGE’ye göre yüzde 29,5 olarak hesaplanırken, TÜRK-İş mutfak enflasyonu yüzde 40,6 seviyesinde gerçekleşti.
"Ekonomi" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-
-