Ölçeklenme sürecindeki girişimciler için yeni destek programı
GEN Türkiye, büyüme sürecine girmiş ve küreselleşme hedefi taşıyan girişimlere yönelik hazırladığı GENUp Hızlandırma Programı’nı düzenlenen lansmanla duyurdu. Programın amacı; girişimlere stratejik bilgi, uluslararası iş bağlantıları ve sektörel mentorluk desteği sağlayarak yurt dışı pazarlara açılmalarını kolaylaştırmak.
Programa kabul edilen sekiz girişim arasında yapay zekadan sürdürülebilirliğe, eğitimden sağlık teknolojilerine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Varsapp, Sertifier, Harcy, Kidolog, The Good Wild, Swatchloop, Branchsight ve Beespenser yer alıyor.
Cinsiyet eşitliği kapsamında girişimlerden dördünün ya kurucusu ya kurucu ortaklarından birinin kadın olduğu ifade edildi.
Ölçeklenme aşamasındaki girişimlere özel destek modeli
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, programın klasik erken aşama desteklerinden farklı olarak, büyüme aşamasına geçmiş girişimlere özel olarak tasarlandığını belirtti. Aydın, “Girişimcilere yatırım ve küresel pazarlara açılma gibi konularda doğrudan sektörel mentorluk sağlayacağız” dedi.

Aydın, "Girişimcilik ekosistemi son yıllarda hız kazandı. Scale-up aşamasında eksiklik olduğunu görüyoruz. Ölçeklenme süreci kendi içerisinde bir çok zorluğu barındırmakta. GENUp bu nedenle kuruldu" açıklamasını yaptı.
Kendi deneyimine referansda bulunan Nevzat Aydın, "Bir sonraki Yemeksepeti 15 yıl değil de beş yılda hızlansın istiyoruz" diye konuştu.
Yapay zekanın girişim ekosistemine etkisi
Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, girişimcilik ekosisteminde yaşanan yay zeka dönüşümüne de değindi. Aydın, "Yapay zekanın gelişmesiyle beraber olayın lokasyonlarla alakasının ve kaç kişiyle olduğunun bir alakası yok. Yakında tek kişilik startupların unicorn olduğunu göreceğiz" ifadeleri kullandı.
GENUp programı
Program kapsamında, her girişime toplam 10 saat birebir mentorluk desteği verilecek. Mentorluk sürecinin ardından girişimciler, sektörel sorunları ele almak üzere Case Studio adlı deneyim paylaşım oturumlarında buluşacak.
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tal Garih ise, girişimlerin bu program sayesinde pilot projeler ve iş birlikleri geliştirme fırsatı yakalayacağını ayrıca yatırım turlarının da hızlanmasının beklendiğini ifade etti. Garih, "Herkes startupa odaklanıyor. Ölçeklenme aşamasındaki şirketler de çok kıymetli. Bazı turlarda yatırım almalarına rağmen sıkıntı yaşayabiliyorlar. Yani olay sadece para değil" dedi
Programda yer alan eğitim başlıkları arasında pazarlama ve büyüme stratejileri, yatırım ve finans yönetimi, ürün ve teknoloji geliştirme ile uluslararası pazarlara açılma gibi konular bulunuyor.
"Haberler" Kategorisinden Daha Fazla İçerik
Yazarlar
-
-
Mehmet Öğütçü
Türkiye otomotivde kavşakta: Teknoloji, enerji ve jeopolitiğin kesişiminde yeni bir rol
-
-
-
Çok Okunanlar
-
forbes.com.tr
Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)
-
-
-
forbes.com.tr
En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?
-