;
Arama

İstanbul'da uygulama bazlı 150 taksi için 18 Şubat'ta ihale yapılacak

İBB, 18 Şubat’ta 150 yeni taksi için ihaleye çıkıyor. 29 yıllığına verilecek uygulama bazlı taksilerin her biri 4,25 milyon TL bedelle satışa sunulacak. İhaleye bireysel başvuru yapılabilecek ve her katılımcı yalnızca bir plaka alabilecek. Başvurular, 17 Şubat’a kadar elden teslim edilecek.

30 Ocak 2025, 14:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 yıllığına "uygulama bazlı taksi taşımacılığı" yapacak 2 bin 500 aracın 150'si için 18 Şubat'ta ihaleye çıkılacağını duyurdu.

İBB'den yapılan açıklamada, 12 Eylül 2024'te "uygulama bazlı taksi taşımacılığı" için İBB Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda 2 bin 500 taksinin 150'si için 18 Şubat'ta ihale yapılacağı belirtildi.

Saat 10.00'da Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek ihalenin 17 Şubat saat 12.00'ye kadar kapalı teklif usulüyle yapılacağı aktarılan açıklamada, "İBB, ihale kapsamında her bir taksi plakasının muhammen bedelini 4 milyon 250 bin lira ve KDV olarak belirledi. Geçici teminat bedeli ise 127 bin 500 lira olacak." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ihaleye katılmak isteyenlerin evraklarını tamamlayıp başvurularını belirtilen süre içerisinde teslim etmeleri gerektiği ifade edilerek, bu kişilerin, İstanbul'da ikamet etmesi, geçerli sürücü belgesinin bulunması ve adli sicil kaydının temiz olması gibi şartları karşılamaları istendi.

İhaleye yalnızca bireysel başvuru yapılabileceği, her katılımcının yalnızca bir plaka hakkı alabileceği bildirilen açıklamada, "İlgili ihale şartnamesi, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde 1000 lira karşılığında temin edilebilecek. Başvurular, İBB Encümen Şube Müdürlüğüne elden teslim edilecek ve telgraf, faks veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek." bilgisi verildi.

Açıklamada, taksi plakalarının kullanım hakkının 29 yılla sınırlı olacağı, bu taksilerin İstanbulluların verdiği oylarla belirlenen yeni tasarımla hizmet vereceği belirtildi.

Uygulama tabanlı taksi sistemi nasıl işleyecek?

Yeni taksiler, mevcutlardan farklı olarak özel bir tasarıma ve renge sahip olacak, tepe lambası bulunmayacak ve yalnızca uygulama veya belirlenen taksi durakları üzerinden yolcu alabilecek. Güvenlik bölmeleri ile donatılacak olan taksilerde, şoförler İBB Ulaşım Akademisi’nden sertifika almış olacak.

Sistemin sunduğu avantajlar

Bu sistemle daha güvenli ve kontrollü bir yolculuk sağlanacak. Yolculuklar kayıt altına alınacak, nakit para kaynaklı riskler azalacak ve haksız komisyon ücretleri engellenecek. Kamu açısından da trafik yoğunluğu azaltılacak ve denetlenebilir bir ulaşım modeli oluşturulacak.


"Haberler" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

  • Dünyanın dört bir yanında iş kaybına yol açan yeni bir 'Çin şoku'

    Dünyanın dört bir yanında iş kaybına yol açan yeni bir 'Çin şoku'

  • HSBC'den Türkiye raporu: Dolarizasyon ve enflasyon riskleri yükseldi

    HSBC'den Türkiye raporu: Dolarizasyon ve enflasyon riskleri yükseldi

  • Finlandiya sekizinci kez dünyanın en mutlu ülkesi: Türkiye listede 94. sırada

    Finlandiya sekizinci kez dünyanın en mutlu ülkesi: Türkiye listede 94. sırada

  • Atıl iş gücü oranı 2024'te yüzde 26,7 oldu: İşsizlik ise azaldı

    Atıl iş gücü oranı 2024'te yüzde 26,7 oldu: İşsizlik ise azaldı

  • Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasında 24 saat dünya basınında

    Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasında 24 saat dünya basınında

  • ICBC 2025’te de dünyanın en değerli bankası oldu: Listede Türkiye'den altı banka var

    ICBC 2025’te de dünyanın en değerli bankası oldu: Listede Türkiye'den altı banka var

Yazarlar

Çok Okunanlar