;
Arama

HAKMAR ve TATBAK'a kayyum atandı: FETÖ bağlantısı iddiası

HAKMAR ve TATBAK market zincirlerine FETÖ bağlantısı nedeniyle kayyum atandı. İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında şirket sahibi Z.D’nin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı

15 Temmuz 2025, 11:09

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına ilişkin yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında HAKMAR ve TATBAK market zincirlerinin sahibi Z.D.’nin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde söz konusu şirketlere kayyum atandı.

Şirketin örgütle bağlantılı olduğu iddia edildi

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi bulunan HAKMAR ve TATBAK zincirlerinin sahibi Z.D.’nin FETÖ ile bağlantılı olduğu ve bu yapıya finansal destek sağladığı iddia edildi. Aynı soruşturmada yer alan ve daha önce emniyet teşkilatından ihraç edilen C.G.’nin de örgüte ait olduğu öne sürülen fonların dağıtımında rol aldığı belirtildi.

Z.D.'nin evinde yapılan aramalarda çeşitli materyallerin ele geçirildiği, bu materyallerin örgütle irtibatlı olabileceği ifade edildi. Soruşturma makamları, Z.D.’nin yurt dışındaki örgüt mensuplarından aldığı talimatlarla Türkiye’deki kişilere para transferi yaptığı yönünde bulgular elde edildiğini bildirdi. İddialara göre bu transferlerde HAKMAR Şirketler Grubu bünyesindeki şirketler kullanıldı.

Ayrıca Z.D.’nin, kamuoyunda FETÖ ile ilişkilendirilen bazı bağış yöntemleriyle yardım topladığı ve bu süreçte örgütle bağlantılı kişileri işe aldığı öne sürüldü.

Genel merkezde üst düzey güvenlik önlemleri

Operasyon kapsamında İstanbul’un yanı sıra Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu’da da gözaltılar gerçekleşti. HAKMAR’ın İstanbul Sancaktepe’deki genel merkezinde yapılan aramada, güvenlik seviyesi yüksek ve iç içe geçmiş şifreli kapılar bulunduğu, bu alanlarda örgütsel toplantıların yapıldığına dair şüpheler oluştuğu ifade edildi.

Soruşturmada adı geçen C.G.’nin HAKMAR’da kayıt dışı şekilde çalıştığı, şirketin sahibi Z.D.’nin talimatıyla çeşitli illerde örgütle bağlantılı kişilere para dağıttığı yönünde iddialar da yer aldı.

Kayyum kararı alındı

HAKMAR Şirketler Grubu’na ait üç farklı şirket merkezinde yapılan aramalarda, FETÖ ile irtibatlı olabileceği değerlendirilen belgeler ve materyaller bulunduğu bildirildi. Bu gelişmelerin ardından, şirketlere mahkeme kararıyla kayyum atandı.


"Haberler" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

  • Yatırımcılar yapay zekaya koştu, fonlar geride kaldı

    Yatırımcılar yapay zekaya koştu, fonlar geride kaldı

  • Altın fiyatları yükselişte: Spot altın 3.360 dolara, gram altın 4.345 liraya çıktı

    Altın fiyatları yükselişte: Spot altın 3.360 dolara, gram altın 4.345 liraya çıktı

  • Goldman Sachs dolar/TL tahminini değiştirmedi

    Goldman Sachs dolar/TL tahminini değiştirmedi

  • Çin biyoteknolojisinin küresel yükselişi ilaç endüstrisinin dengesini değiştiriyor

    Çin biyoteknolojisinin küresel yükselişi ilaç endüstrisinin dengesini değiştiriyor

  • Ticaret Bakanlığı’ndan indirimli satış uyarısı

    Ticaret Bakanlığı’ndan indirimli satış uyarısı

  • Almanya Savunma Bakanı’ndan savunma sanayisine çağrı: Artık şikayet etmeyin, üretin

    Almanya Savunma Bakanı’ndan savunma sanayisine çağrı: Artık şikayet etmeyin, üretin

Yazarlar

Çok Okunanlar

  • En zengin 100 Türk


  • forbes.com.tr

    Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)


  • Dolar milyarderi Türkler


  • 2025 Forbes 39. Dünya Milyarderler Listesi


  • Dünyanın en zengin 10 kişisi (Kasım 2024)