;
Arama

ATC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy: Kadınların önündeki bariyerleri azaltacağız

ATC Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşem Ulusoy, 2021- 2023 UTİKAD başkanlığı sırasında kadın istihdamının artırılmasına yönelik öncü çalışmalar gerçekleştirdi. Ayşem Ulusoy ile UTİKAD ve kendi şirketi ATC Lojistik’te yürüttüğü, kadınların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaları hakkında konuştuk.

01 Şubat 2025, 08:00

Ayşem Ulusoy, lojistik sektörünün önemli isimlerinden biri. 1995 yılında Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduğu 2002 yılından bu yana aile şirketi ATC Grup Uluslararası Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürüyor. Lojistik sektörüyle üniversitenin düzenlediği kariyer günlerinde tanışan Ulusoy, “Güzel bir tesadüftü çünkü mesleği tanıtıcı konuşmaları dinlerken sektörün dinamik yapısı, hızlı ve analitik düşünme gerekliliği ilk anda ilgimi çekti. Öğrenerek ve sürekli gelişerek yapabileceğim bir iş alanında çalışmak benim açımdan çok cezbediciydi. Mesleğimi severek yapıyorum. Bir kadın ve iş insanı olarak her zaman kutup yıldızım; çözüm odaklı düşünmek, kolektif çalışmanın gücüne ve tek ses yerine çok sesliliğin yaratıcılığına inanmak oldu. Salt kariyer odaklı düşünmek yerine kariyer yolculuğumu denge ve eşitlik üzerine kurgulama gayretindeyim” diyor. 

Ayşem Ulusoy, C-Level kademesinde kadın oranının yükselmesinin şirketlerdeki kârlılığı artırdığı ve şirketlerin sosyal sorumluluk açısından daha fazla öne çıktığını, iş hayatına erken yaşta atılmış bir kadın olarak gözlemlemiş ve başkanlık döneminde UTİKAD üyesi firmaların kadın çalışanları ve yöneticilerinden oluşan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu’nu (KLOG) bu amaçla kurmuş. “Odak grubumuzda yüz elliden fazla kadın lojistikçi ile tecrübelerimizi ve hedeflerimizi birleştirerek kadınların sektörde temsilini artırmaya ve kariyerlerini güçlendirmeye yönelik çözümler üretiyoruz” diyen Ulusoy, C-Level pozisyonlarında kadın sayısını artırmanın yanı sıra liman sahalarında görev almak isteyen kadınları da destekliyor; her kademede çalışma şartlarının iyileştirilmesi, eşitlikçi ve gelişime açık bir sektör ortamı oluşturmanın önemini vurguluyor. 


"Forbes Stüdyo" Kategorisinden Daha Fazla İçerik

  • Kurumsal seyahat yönetiminde fark yaratan 5 strateji

    Kurumsal seyahat yönetiminde fark yaratan 5 strateji

  • İstanbul’un kalbindeki lüks: CVK Park Bosphorus Hotel

    İstanbul’un kalbindeki lüks: CVK Park Bosphorus Hotel

  • Adaletin ilham veren kadınları

    Adaletin ilham veren kadınları

  • Kalite ve prestijin adresi: Boğaz Çamlıca

    Kalite ve prestijin adresi: Boğaz Çamlıca

  • Ecogreen Enerji, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için çalışıyor

    Ecogreen Enerji, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için çalışıyor

  • Borusan, Fortinet ile basitleştirilmiş, istikrarlı ve sürdürülebilir çözümlere ulaştı

    Borusan, Fortinet ile basitleştirilmiş, istikrarlı ve sürdürülebilir çözümlere ulaştı

Yazarlar

Çok Okunanlar

  • forbes.com.tr

    Dünyanın en zengin 10 insanı (Ocak 2025)


  • Dünyanın en zengin 10 kişisi (Kasım 2024)


  • forbes.com.tr

    En zengin Türklerin sıralaması nasıl değişti?


  • Nilgün Balcı Çavdar, Cem Cemal Pekin, Erkan Kızılocak

    Dolar milyarderi Türkler


  • Türk Milyarderler